elektronická kniha

Wer man gewesen war. Untersuchungen zum Suizid in der österreichischen Literatur des 20. Jahrhunderts anhand von ausgewählten Werken

Erkan Osmanović

Masarykova univerzita

Týden co týden slýcháváme ve zprávách o sebevražedných atentátnících. Jinak je však sebevražda tématem, o němž není snadné mluvit, a tak se o něm spíše mlčí. Literární texty, jež jsou předmětem monografie, toto mlčení prolamují. Ukazují, že suicid nemusí být chápán jen jako konec. Naopak může být mnohdy jedinou možností, jíž se člověk zpětně stává sám sebou. 

Dostupné pro operační systémy:

WINDOWS

ANDROID

APPLE iOS

Nákupem získáte až 4 instalace.

ISBN: 978-80-210-9102-3

Počet stran:79

Rok vydání:2018

Běžná cena:220 

Akce: 15%

Ušetříte: 33 

Vaše cena: 187 

Cena zápůjčky na 31 dnů: 55 

  • Koupit pro sebe 1ks

  • Koupit poukaz/počet

  • Zápůjčka na 31 dnů     


Koupit

POPIS



Týden co týden slýcháváme ve zprávách o sebevražedných atentátnících. Jinak je však sebevražda tématem, o němž není snadné mluvit, a tak se o něm spíše mlčí. Literární texty, jež jsou předmětem monografie, toto mlčení prolamují. Ukazují, že suicid nemusí být chápán jen jako konec. Naopak může být mnohdy jedinou možností, jíž se člověk zpětně stává sám sebou. Rozbor literárního textu, který se zabývá touto tematikou, odhaluje čtenářům  pohnutky vedoucí k suicidu a nastiňuje, jak se literární postavy definitivně potvrzují právě prostřednictvím sebevraždy. Předložená monografie nastiňuje průběh tohoto procesu. Rozbor se blíže zaměřuje na tato díla: Der Fall Franza (Případ Franza) Ingeborg Bachmannové, Wunschloses Unglück (Nežádané neštěstí) Petera Handka, Der Untergeher (Ztroskotanec) Thomase Bernharda.