elektronická kniha

Staré germánské jazyky —  Historický a gramatický přehled

Václav Blažek, Michal Schwarz

Masarykova univerzita

Knihu Staré germánské jazyky tvoří dvě části a příloha. První shrnuje nejstarší historické, lingvistické, epigrafické i archeologické stopy germánsky hovořících etnik. Druhá část přibližuje vývoj všech germánských jazyků, od kmenové minulosti až po moderní dialekty. Následuje etymologická analýza příslušných etnonym. Epigrafickou fázi starých germánských jazyků zprostředkují ukázky raných runových nápisů s interpretací. Pokud vznikly i literární texty, nejméně jeden je uveden i s překladem. Následuje stručný přehled literární tvorby. Příloha obsahuje grafy modelující pozici germánské větve i její vnitřní členění, nástin germánské srovnávací fonetiky a morfologie, několik delších latinských textů k historii germánských kmenů s překlady a přehledné tabulky s variantami runového písma a písma gótského.

Dostupné pro operační systémy:

WINDOWS

ANDROID

APPLE iOS

Nákupem získáte až 4 instalace.

ISBN: 978-80-210-7644-0

Počet stran:163

Rok vydání:2014

Běžná cena:220 

Akce: 15%

Ušetříte: 33 

Vaše cena: 187 

Cena zápůjčky na 31 dnů: 47 

  • Koupit pro sebe 1ks

  • Koupit poukaz/počet

  • Zápůjčka na 31 dnů     


Koupit

POPIS

Knihu Staré germánské jazyky tvoří dvě části a příloha.
První shrnuje nejstarší historické, lingvistické, epigrafické i archeologické stopy germánsky hovořících etnik.
Druhá část přibližuje vývoj všech germánských jazyků, od kmenové minulosti až po moderní dialekty.
Následuje etymologická analýza příslušných etnonym. Epigrafickou fázi starých germánských jazyků zprostředkují ukázky raných runových nápisů s interpretací. Pokud vznikly i literární texty, nejméně jeden je uveden i s překladem.
Následuje stručný přehled literární tvorby. Příloha obsahuje grafy modelující pozici germánské větve i její vnitřní členění, nástin germánské srovnávací fonetiky a morfologie, několik delších latinských textů k historii germánských kmenů s překlady a přehledné tabulky s variantami runového písma a písma gótského.

Současně nakupované