elektronická kniha

Raněstředověké pohřebiště Olomouc-Nemilany —  Katalog

Petr Dresler, Gabriela Dreslerová, Ludmila Kaňáková, Antonín Přichystal, Renáta Přichystalová, Šárka Trávníčková, Lenka Vargová

Masarykova univerzita

Kniha obsahuje kompletní souhrn informací o raněstředověkém pohřebišti Olomouc-Nemilany. Jednotlivé kapitoly postupně obeznamují čtenáře s historií archeologického výzkumu a s nálezovými kontexty jednotlivých hrobů.

Dostupné pro operační systémy:

WINDOWS

ANDROID

APPLE iOS

Nákupem získáte až 4 instalace.

ISBN: 978-80-210-8238-0

Počet stran:290

Rok vydání:2016

Běžná cena:280 

Akce: 15%

Ušetříte: 42 

Vaše cena: 238 

Cena zápůjčky na 31 dnů: 70 

  • Koupit pro sebe 1ks

  • Koupit poukaz/počet

  • Zápůjčka na 31 dnů     


Koupit

POPIS



Kniha obsahuje kompletní souhrn informací o raněstředověkém pohřebišti Olomouc-Nemilany. Jednotlivé kapitoly postupně obeznamují čtenáře s historií archeologického výzkumu a s nálezovými kontexty jednotlivých hrobů. Některým aspektům hrobové výbavy jsou vyhrazeny speciální kapitoly. Týká se to například problematiky otisků textilií v korozních produktech, nálezů štípané industrie v hrobech nebo koster koní, které byly na pohřebišti odkryty v samostatných hrobech. Značná část knihy je věnována základnímu rozboru pohřebiště – analýze pohřbené populace, způsobu ukládání mrtvých a pohřebního inventáře.
Ucelené zpracování dostupných dat tak umožnilo zasadit pohřebiště do konkrétního prostorového a časového rámce Moravy na úsvitu dějin.

Současně nakupované