elektronická kniha

Podoby a proměny města ve slovanských a vybraných neslovanských kulturách, literaturách a jazycích

Stanislava Adámková, Marek Čorba, Eva Mikulková, Veronika Neničková, Stanislav Oplatek, Michal Przybylski, Anton Somov, Milan Strmiska, Martin Surovčák, Josef Šaur, Pavel Zeman

Masarykova univerzita

Předkládaná publikace je výsledkem výzkumu mladého kolektivu pracovníků a studentů Ústavu slavistiky Filozofické fakulty Masarykovy univerzity.

Dostupné pro operační systémy:

WINDOWS

ANDROID

APPLE iOS

Nákupem získáte až 4 instalace.

ISBN: 978-80-210-7622-8

Počet stran:164

Rok vydání:2014

Běžná cena:120 

Akce: 15%

Ušetříte: 18 

Vaše cena: 102 

Cena zápůjčky na 31 dnů: 30 

  • Koupit pro sebe 1ks

  • Koupit poukaz/počet

  • Zápůjčka na 31 dnů     


Koupit

POPIS



Předkládaná publikace je výsledkem výzkumu mladého kolektivu pracovníků a studentů Ústavu slavistiky Filozofické fakulty Masarykovy univerzity.
Jednotlivé kapitoly knihy přinášejí dílčí studie o široce pojaté problematice města ve všech třech parciálních zónách slovanského areálu – východoslovanské, západoslovanské (středoevropské) a jihoslovanské (balkánsko-slovanské) – s částečným, ale opodstatněným přesahem do neslovanského prostředí Balkánu.
Výzkum byl veden týmem, který sestával z badatelů již zkušenějších, ale i začínajících a potenciálních, vyznačujících se generační blízkostí a velmi širokým záběrem odborných zájmů. Tato zájmová diverzita rozhodla i o tom, že bádání bylo vedeno primárně formou jednotlivých sond do oblasti jazykovědy, lingvodidaktiky, literární vědy, historie i religionistiky.