elektronická kniha

Perinatal Loss —  Innovative Teaching Methods

Kateřina Ratislavová, Zuzana Hrušková

ZČU Plzeň

Publikace nabízí komplexní přístup pro výuku profesionální psychosociální péče o rodiče po perinatální ztrátě. Na základě dostupných důkazů a osvědčených postupů představuje jednotlivé inovativní metody výuky, zásady práce se studenty v pregraduální, postgraduální i kontinuální formě vzdělávání.

Dostupné pro operační systémy:

WINDOWS

ANDROID

APPLE iOS

Nákupem získáte až 4 instalace.

ISBN: 978-80-261-1036-1

Počet stran:152

Rok vydání:2021

Vaše cena: 199 

Cena zápůjčky na 31 dnů: 49 

  • Koupit pro sebe 1ks

  • Koupit poukaz/počet

  • Zápůjčka na 31 dnů     


Koupit

POPIS



Odborná publikace nabízí komplexní přístup pro výuku profesionální psychosociální péče o rodiče po perinatální ztrátě. Na základě dostupných důkazů a osvědčených postupů představuje jednotlivé inovativní metody výuky, zásady práce se studenty v pregraduální, postgraduální i kontinuální formě vzdělávání. Zkoumá konkrétní metody hodnocení, které se v současné době používají ve vzdělávání perinatální paliativní péče. Základem psychosociální péče o truchlící rodiče je umění komunikace a další interpersonální dovednosti. Profesionálové pečující o rodiče po perinatální ztrátě upozorňují často na vysokou náročnost této péče, na stres a silné emoce, které tato situace přináší nejen zasaženým rodičům, ale i pečujícím. Proto je v knize zdůrazněna i nutnost systematické psychohygieny a péče o psychiku pečujících.
Text je rozdělen do dvou hlavních částí. První část knihy je zaměřena na teoretické didaktické aspekty výuky psychosociální perinatální paliativní péče a poskytuje důkazy pro výuku tohoto náročného tématu. Druhá část publikace nabízí praktická cvičení, která jsou efektivní k dosažení dlouhodobé změny v chování studentů. Kniha je určena především vyučujícím, lektorům a facilitátorům, kteří se věnují výuce studentů zdravotnických oborů (porodních asistentek, neonatologických nebo všeobecných sester, mediků) nebo sociálních věd (sociálních pracovnic, klinických psychologů, teologů apod.). Nebo se věnují výuce postgraduální a kontinuální u profesionálů, kteří se s péčí o rodiče po perinatální ztrátě setkávají v praxi. Publikace je také vhodná pro organizátory edukačních programů v prostředí porodnic a neonatologických oddělení nemocnic.
 
Recenzentka Doc. PhDr. Radka Bužgová, Ph.D. napsala: "Předností knihy je, že všechna témata jsou zpracována na základě dostupných vědeckých důkazů a osvědčených postupů. Na základě vědeckých důkazů jsou navržena konkrétní doporučení pro výuku perinatální paliativní péče v pregraduálním i postgraduálním a kontinuálním vzdělávání. Kniha je jednoznačně inspirací pro vyučující, lektory či facilitátory, kteří se věnují výuce studentů zdravotnických oborů v rámci pregraduální i postgraduální formy vzdělávání v oblasti perinatální ztráty."

Současně nakupované