elektronická kniha

Österreichische Archive: Geschichte und Gegenwart

Petr Elbel, Heidemarie Bachhofer, Frank Bayard, Ulrike Denk, Christoph Haidacher, Elke Hammer-Luza, Herbert Hutterer, Thomas Just, Karl Kollermann, Juliane Mikoletzky, Helga Penz, Susanne Pils, Willibald Rosner, Walter Schuster, Stefan Seitschek

Masarykova univerzita

Rakouská republika je dnes poměrně malým státem. Až do roku 1918 však bylo Rakousko-Uhersko významnou velmocí. Rakouské archivy proto – díky své velikosti a historickému významu – patří k nejbohatším v Evropě.

Dostupné pro operační systémy:

WINDOWS

ANDROID

APPLE iOS

Nákupem získáte až 4 instalace.

ISBN: 978-80-210-9467-3

Počet stran:586

Rok vydání:2019

Běžná cena:890 

Akce: 15%

Ušetříte: 134 

Vaše cena: 756 

Cena zápůjčky na 31 dnů: 222 

  • Koupit pro sebe 1ks

  • Koupit poukaz/počet

  • Zápůjčka na 31 dnů     


Koupit

POPIS


Rakouská republika je dnes poměrně malým státem. Až do roku 1918 však bylo Rakousko-Uhersko významnou velmocí. Rakouské archivy proto – díky své velikosti a historickému významu – patří k nejbohatším v Evropě. Kolektivní publikace představuje dějiny a současnost rakouského archivnictví nejprve ve stručném přehledu, a pak detailně na příkladu 16 institucí: všech čtyř oddělení Rakouského státního archivu, vybraných zemských, komunálních, univerzitních, církevních i soukromých archivů. Autory jednotlivých kapitol jsou současní nebo bývalí archiváři a archivářky příslušných archivů. Kniha je určena především pro studenty historie a archivnictví a profesionální historiky i archiváře ze všech nástupnických států Podunajské monarchie.

Současně nakupované