elektronická kniha

Matematika a její aplikace 1 – 3. díl

Josef Molnár, Hana Mikulenková

Prodos

Závěrečný díl titulu Matematika a její aplikace 1 pro žáky 1. ročníku.

Dostupné pro operační systémy:

WINDOWS

ANDROID

APPLE iOS

ONLINE

Nákupem získáte až 4 instalace.

ISBN: 978-80-7230-436-3

Počet stran:64

Rok vydání:2018

Vaše cena: 72 

Cena zápůjčky na 31 dnů: 24 

  • Koupit pro sebe 1ks

  • Koupit poukaz/počet

  • Zápůjčka na 31 dnů     


Koupit

POPIS

 

Žákovská licence obsahuje

  • pracovní učebnici Matematika a její aplikace 1 – 3. díl


Učební materiály

V třetím díle plnobarevné pracovní učebnice pro vzdělávání dle RVP se děti seznámí s čísly a číslicemi 11 až 20 (porovnávání, sčítání, odčítání, nácvik psaní). Každá stránka představuje pestrý a členitý prostor, do něhož děti zasahují: vybarvují, malují, později píší, plní různé úkoly. Ověřují si přitom svou matematickou intuici, učí se základním početním vztahům a bezprostředně je aplikují.

Základním rysem učebnice je přirozené členění na témata, která jsou dětem blízká – chápání matematických vztahů si tak osvojují na známém prostředí (např. témata Začíná jaro, Zazpívejte si, Čarodějnice, V zahradnictví, Jedeme na výlet atp.). Tematicky je učivo propojeno s učebnicí Člověk a jeho svět 1 i se Slabikářem a přirozeně tak přináší množství mezioborových souvislostí – např. vnímání času, orientace na ose a mapě, ale i prvky výtvarné, literární a hudební výchovy.

Učivo pro 1. ročník je rozděleno do tří dílů po 64 stranách. Pro učitele jsou na každé stránce v zápatí připraveny sestavy pokynů k jednotlivým cvičením. Učebnice lze doplnit sešity Matematické ...minutovky pro 1. ročník a pracovní učebnicí Zajímavá matematika pro prvňáky.

Součástí publikace nejsou interaktivní úlohy.


Témata:
 

  • Čísla 11 až 20
  • Sčítání v druhé desítce
  • Odčítání v druhé desítce
  • Procvičujeme a aplikujeme
  • Sčítání a odčítání do 100 v celých desítkách

 

Modrá řada Matematika a její aplikace 1–5

Učebnice Matematika a její aplikace 1–5 vznikly zároveň s učebnicemi Člověk a jeho svět 1–5 a v živém propojení s učebnicemi Český jazyk a literatura 1–5.

Děti se neučí jen správně uspořádávat vztahy mezi abstraktními čísly, ale už od počátku je učebnice vedou k pochopení, že díky matematice si lze něco „spočítat“. Pracují metodou „počítání s porozuměním“, podobně jako se učí číst s porozuměním v učebnicích Modré řady Český jazyk a literatura 1–5. Obojí dává dětem přirozenou chuť pokračovat v učení, protože dovednosti číst nebo počítat nejsou samy o sobě cílem, ale přinášejí nové poznání. Úlohy pracují se situacemi, ve kterých je výpočet nutný pro správné rozhodnutí o dalších krocích či pro správné pochopení situace samotné – děti tak matematiku poznávají jako veskrze praktický, aplikovaný obor.

K procvičení nabytých vědomostí slouží pracovní učebnice Zajímavá matematika a sešity Matematické …minutovky (formát A5). Cvičení v těchto sešitech pomáhají žákům upevňovat znalosti a zároveň jsou výbornou přípravou k přijímacím zkouškám na víceletá gymnázia.
 

Nevíte si rady?

Přečtěte si návod ke stažení i-učebnice nebo kontaktujte zákaznickou podporu.


Současně nakupované