elektronická kniha

Literární a knižní kultura v digitálním věku

Lenka Pořízková, Martina Navrátilová (eds.)

Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická fakulta

Kniha vznikla z podnětu mezinárodní interdisciplinární konference věnované digitální literatuře a jejímu publikování, jež se konala v dubnu 2015. Pro účely knižního vydání byly jednotlivé příspěvky rozpracovány do 18 kapitol, které ve 4 oddílech (Literatura a digitalita, Digitalita a performativita, Digitalizace literatury a Knižní trh v digitálním věku) doplněných úvahovým apendixem shrnují aktuální poznatky v dané oblasti.

Dostupné pro operační systémy:

WINDOWS

ANDROID

APPLE iOS

Nákupem získáte až 4 instalace.

ISBN:

Počet stran:176

Rok vydání:2015

Vaše cena: 149 

Cena zápůjčky na 31 dnů: 50 

  • Koupit pro sebe 1ks

  • Koupit poukaz/počet

  • Zápůjčka na 31 dnů     


Koupit

POPIS

Kniha vznikla z podnětu mezinárodní interdisciplinární konference věnované digitální literatuře a jejímu publikování, jež se konala v dubnu 2015. Pro účely knižního vydání byly jednotlivé příspěvky rozpracovány či přepracovány do 18 kapitol, které ve 4 oddílech doplněných úvahovým apendixem shrnují aktuální poznatky v dané oblasti.
 

Počáteční oddíl knihy – Literatura a digitalita – se zabývá některými obecnými otázkami remediace mezi tištěnou a digitální knižní sférou. Jednotlivé kapitoly spojuje převážně recepční hledisko, tedy zvažování problematiky „odlišného čtení“ digitálních textů, případně problematiky jejich čtenářské akceptace.
 

Oddíl Digitalita a performativita sdružuje kapitoly zaměřené na konkrétní specifické varianty digitální literatury a na jejich performativní základ.
 

V části nazvané Digitalizace literatury jsou soustředěny tři příspěvky založené na konkrétní zkušenosti s přípravou digitální edice textů.
 

Sekce Knižní trh v digitálním věku obsahuje stať obecnějšího rázu nazvanou Publikování knih v čase manažerské logiky: poznámky k současnému českému nakladatelskému poli, na niž navazuje dílčí studie Česká nakladatelství knih pro děti a mládež v digitálním věku.
 

Publikaci uzavírá stručný, úvahově pojatý apendix prezentující grafické a technologické vize tří osobností působících v knižní praxi.


Současně nakupované